Allt annat

Så här kan du flytta smidigare

Om du har flyttat någon gång vet du redan hur krångligt det kan vara och inte minst om du äger massvis med saker som inte alltid är lätta att förvara. Har du många hobbys och intressen är det lätt att samla på dig material, färdiga projekt och halvfärdiga sådana som ändå måste få följa med. När man flyttar in i sitt hem så tänker man självklart inte på att man någon gång kanske måste flytta ut, utan det förra flyttkaoset glöms snabbt bort så fort som man har kommit tillrätta i sitt nya hem. Men nästa gång blir det lika kaosartat igen. Fast med lite smarta tips behöver det inte bli så.

Använd ett förråd

Ett riktigt bra tips är att använda dig av förråd när du flyttar. Det är både billigt och enkelt att hyra ett förråd i Göteborg, Stockholm och andra områden i Sverige. Med ett förråd kan du flytta i omgångar och behöver inte ta allt på en gång. Det brukar bli väldigt stressigt att packa ihop, förvara de ihoppackade sakerna och städa så fort de har tagits ut från den gamla bostaden. Genom att ha ett förråd kan du packa ihop saker du inte behöver, få bort allt från bostaden och hämta upp dem igen på flyttdagen. Du behöver inte förvara allt i bostaden där det bara tar upp plats, du kan börja städa på en gång och bli klar snabbare.

Om du har saker som är ömtåliga så är ett containerförråd perfekt. Ska du till exempel förvara stickade kläder så är det viktigt att det är torrt i förrådet. Eftersom containrar är tillverkade för att klara av extrema påfrestningar som till exempel det öppna havet, är det en säker plats att förvara även de mest ömtåliga sakerna på.

Räkna med mer tid

Om du tror att det bara kommer att ta två dagar att flytta bör du räkna med minst fyra dagar. Saker tar längre tid än vad man tror och det är väldigt vanligt att flyttlådorna tar slut, man har glömt hur mycket ömtåliga föremål man har som tar tid att packa försiktigt eller att flytthjälpen blir sjuk och uteblir. Genom att räkna med extra tid kan du ta det lugnare och slippa flyttstressen. Det kan även vara smart att tänka att du ska vila en dag efter flytten, för att ta tag i flyttstädet efter det. Det är slitigt att flytta och det kan vara bra att vila upp dig innan det är dags för städning.

Planera det nya boendet

Om du vet ungefär var du vill ha sakerna innan du flyttar in i ditt nya boende, så är det enklare att flytta. Dekorationer kan paketeras i kartonger som märks med det rum där de ska hängas upp, soffan som bara passar i sovrummet kan bäras in dit direkt och den stora mattan som faktiskt inte alls får plats kan säljas. Desto bättre du planerar, ju smidigare kan det vara när du väl flyttar in.

Anlita en städfirma

Det är oftast flyttstädet som är det absolut stressigaste vid en flytt. Att flyttstäda själv är riktigt, riktigt jobbigt och det är inte ens säkert att det blir godkänt i slutändan. Om du har råd är det mycket bättre att anlita en städfirma som kan flyttstäda åt dig. Det gör att du kan fokusera på själva flytten utan att tänka på städningen efteråt. Dessutom är det skönt att veta att det är någon annan som har ansvaret för att det blir bra gjort.