Hobby

Att sticka är ett sätt att komma till ro innan läggdags

Har du inte börjat sticka än bör du överväga att börja om du vill bli mer avslappnad. Sticka är ett hantverk som har många fördelar. Att sticka stimulerar många delar av hjärnan och bland annat bidrar det till att hålla hjärnan aktiv och frisk.

Stickning och andra sätt att somna lättare

Sticka eller ägna sig åt annat garnhantverk påminner lite om vissa övningar som mindfulness som bidrar till inre lugn. Skulle du ha svårt att somna finns även receptfria insomningstabletter växtbaserade. Det är tabletter som innehåller växter som räknas som adaptogener. Det vill säga växter som naturlig ger signaler till kroppen att det är dags att sova.

Genom att välja en produkt som även innehåller vitaminer och mineraler kan det bidra till att minska trötthet dagtid. I kombination med stickning som även tränar hjärnan upplever en del att känslan av utmaning minskar. Vill du testa naturliga tillskott bör du alltid vara säker på att du inte har något underliggande problem och att du är fullt frisk. Äter du någon receptbelagd medicin bör du först prata med din läkare.

Stickning ökar känslan av välbefinnande

Att arbeta med händer som stickning hjälper till att öka välbefinnandet. Det stimulerar hjärnans kreativa delar och bidrar till att kroppen utsöndrar serotonin. Att fokusera på maskor och varv hjälper även till att befinna sig i nuet. Det gör att det är lättare att koppla av och kan bidra till att pulsen minskar.

En vinst är även att motoriken och koordinationen förbättras. Vid mer komplexa mönster ökar den mentala aktiviteten. Det bidrar till att öva upp förmågan att koncentrera sig. Så vill du hitta en kreativ hobby som hjälper dig att komma till ro innan läggdags bör du testa stickning.