Allt annat,  Hobby

En hundvalp gör bostaden till ett hem

Ett hem får gärna vara fyllt med små gulliga hundvalpar, för det gör livet livligare och får många av oss att må bättre. Självklart föredrar en del lugnare hem, men som tur var är finns det hundraser som faktiskt är lugna redan när de är valpar. Om du är sugen på att skaffa dig en hundkompis så finns det mycket att fundera på. Här kommer våra bästa tips:

Vad måste man ha utan tvekan?

Det finns så många olika djurprodukter på marknaden idag och det kan vara svårt att veta vad som egentligen är nödvändigt att äga som hundägare. Här kommer därför en lista på saker som man inte klarar sig utan när man skaffar hund:

  • Hundförsäkring: Hundar behöver vård ibland, precis som oss människor. Utan en hundförsäkring kan det bli dyra veterinärkostnader och den ser även till att din vän alltid får vård när det behövs. Läs gärna om det som ingår i en hundförsäkring som Lassie för att se vad som täcks av försäkringen.
  • Koppel och halsband: En självklarhet kanske, men värt att påminna om. Ett bra koppel och halsband är ett måste om du ska ha med dig hunden på promenader på allmän plats. Se till så att halsbandet sitter bra och att kopplet är starkt nog för att stå emot ryckningar.
  • Klotång: Alla hundar måste få klorna klippta, för de är inte tillräckligt mycket utomhus för att de ska slitas ner automatiskt. Dessutom kan de inte använda en klösvägg som katter kan. Det bästa är att lära hunden att tolerera kloklippning när den är valp. Även om den inte har mycket att klippa ner är det bra att “låtsasklippa” så att den vänjer sig. Många som inte vill klippa själva låter hundfrisören göra det åt dem.
  • Hundbädd: Det är inte ett måste, men det är bra för nästan alla hundar att ha en egen privat plats där de får vara ifred och ta det lugnt. Det är framförallt viktigt för äldre hundar som brukar vilja ha lite utrymme runt omkring sig, men även för valpar som kan ha det svårt att varva ner och koppla av.