Hobby

Sticka en skön halsduk till vintern

Snart börjar det bli kallt igen och då är det skönt att ha en härlig halsduk virat runt halsen. Istället för att köpa i en butik kan du smidigt sticka en halsduk själv. Det är även mycket lättare att sticka en halsdukar än sockor. Vill du följa ett mönster finns det massor av snygga att välja mellan på nätet och där hittar du även olika sorters garner. Vill du ha en mjuk och skön eller en lite grövre och varmare, det är upp till dig.

Sticka efter mönster

Nu till hösten brukar de näthandlare som säljer garn och mönster erbjuda nya roliga mönster på snygga halsdukar. Där kan du bläddra tills du hittar någon som faller dig i smaken, gå till kassan och efter några dagar har du ditt garn och mönster hemma i brevlådan eller på närmaste postutlämningsställe.

Lång, kort eller trekantig

Du kan välja mellan att sticka en lång halsduk som du kan linda flera varv runt halsen, eller en kortare som du bara kan stoppa in under jackan. Det går också att sticka trekantiga halsdukar om du föredrar en sådan, det finns inga måsten. Varför inte göra en av varje när du ändå är igång!

Eget mönster

Du kan också sticka en halsduk i ett mönster och garn som du själv hittat på. Du bör först kolla upp hur många maskor som ska läggas upp för att halsduken ska bli tillräckligt bred. Därefter kan du välja färg, eller ett garn som innehåller olika färger, och sticka på tills du fått den längd du vill ha. Du kommer troligtvis tycka det är riktigt roligt att sticka en halsduk.

Fort går det också, därför kan du passa på att sticka flera för att ge bort i julklapp, det brukar alltid vara tacksamt. Har du barn eller barnbarn kan du sticka i ett mjukt och skönt garn och ge dem, barn tycker inte om det som sticker runt halsen.