Hobby

Sticka sockor är både enkelt och roligt

Det finns just nu oändligt många trevliga beskrivningar på sockor, och det är riktigt roligt att sticka dem eftersom det går fort när du stickat några stycken. På nätet hittar du roliga mönster, färger och olika garnkvaliteter att sticka i; allt från mjuka sköna sockor att stoppa fötterna i efter en lång dag på jobbet eller efter en lång promenad i kylan, till varma raggsockor.

Raggsockor

Sticka varma och sköna raggsockor att ha på dig ute när det är kallt, eller inomhus för att hålla fötterna varma. På nätet finns massor av garner att sticka snygga raggsockor i. Till exempel finns det numera garn med olika färger i samma nystan. Då behöver du inte byta garn hela tiden och få en massa fula skarvar. Det roliga är också att du inte i förväg vet när garnet byter färg och ingen socka blir den andra lika.

Snygga mjuka sockor

Att stoppa ner fötterna i ett par varma mjuka sockor är helt underbart. Det finns massor med härliga garnsorter att sticka i, och i underbara färger. För dig som inte är van är det oftast hälen som brukar vara problem att sticka, men när du väl lärt dig det, går allt som ett rinnande vatten. Titta på YouTube som har bra introduktionsvideor som både visar hur du lägger upp maskor och stickar hälen. Har du en vän som är duktig kan du be denne visa dig hur du gör.

Bjud hem till en kväll med sticktema

Nu när hösten snart är här igen, varför inte bjuda in vänner en kväll, för att sticka sockor samtidigt som det dricks te eller kaffe, med något gott att äta. På så sätt kan du lära dig nya mönster och knep av dina vänner och de av dig. Denna träff kan bli till en regelbunden träff som går runt hos alla vännerna och kanske kommer det in nya som vill sticka sockor i grupp.