Hobby

Börja sticka till hösten

Nu när kvällarna blir mörkare igen och det blir mer tid inomhus, kan du börja sticka. Det har blivit poppis att börja sticka igen efter många år, och nu är det populärare än någonsin.

På nätet finns det många näthandlare som säljer underbara garner för alla sorters mönster. Ibland kan du exempelvis få gratismönster att ladda ner till din dator eller mobil. Flera av dessa näthandlare erbjuder dig att gå med i deras klubbar, där du får speciella erbjudanden. Det kan vara månadens mönster med tillhörande garn som du kan köpa eller tacka nej till.

Nybörjare

Har du aldrig stickat förut, finns det pedagogiska videor på YouTube, som till exempel visar hur du lägger upp maskor och även annat som är bra att kunna. Dessa videor kan du spela om och om igen tills du är helt säker på att du behärskar stickmomentet.

För dig som stickat länge

Även om du stickat länge och känner dig säker på handarbetet finns det mycket att hämta hos näthandlare som säljer mönster, garn och tillbehör. Det kommer hela tiden in nya mönster på snygga tröjor, sockor med mera, och du lär också hitta nya utmaningar där.

Sticka sockor

Sköna, mjuka sockor av alla de slag är roligt att sticka, och på nätet finns jättemånga härliga beskrivningar, allt från mönster för små barn till vuxna. Det finns exempelvis korta eller knälånga strumpor i härliga färger och mönster. Ett förslag är att sticka sockor i olika storlekar och färger, lägga dem i en korg och när du får besök, kan de som vill få välja sockor att ta med sig hem, det brukar vara omtyckt.

Sticka sockor, vantar, mössor eller andra saker som går fort att sticka för att ge bort i julklapp; vem vill inte ha hemstickade saker i julklapp eller i födelsedagspresent? När du väl börjat sticka kommer du upptäcka hur roligt det är. Det är även avslappnande. Du kan sticka på bussen eller på tunnelbanan till och från jobbet eller skolan. Lycka till med din nya hobby!