Hobby

Stickade torgvantar att ha både ute och inne

Stickning som hobby är verkligen roligt, och det behöver inte vara svårt. Om du aldrig harr stickat innan men vill prova på att göra det, kan du titta på YouTube, de har massor med beskrivningar som du smidigt kan följa. Då kan du pausa så många gånger som behövs för att du ska komma igång.

Inomhus

Om du är osäker på vad du vill börja med att sticka, kan torgvantar vara en bra idé. Torgvantar är vantar utan fingrar, de är lätta att sticka och du kan använda dem både inomhus och utomhus. Om du lätt fryser om händerna är det skönt att ha ett par inomhus på kvällarna.

Du kan då sticka dem i något skönt bomullsgarn som inte kliar. Sticka flera och i olika färger eller med ett garn som redan innehåller flera färger.

Utomhus

Utomhus kan du ha dem utanpå ett par finger- eller skinnhandskar för att för att bli extra varm om händerna under den kalla årstiden.

Under hösten kan du bara ha dem på dig, det är smidigt att kunna använda fingrarna när du ska handla, eller göra sysslor i trädgården.

Presenter

Eftersom det går relativt fort att sticka torgvantar, det gör du på några timmar, kan du sticka flera och ge bort i födelsedagspresent, julklapp eller bara sisådär när du ska på besök till familj och vänner.

Torgvantar passar även bra till barn som ofta inte tycker om fingervantar och tumvantar passar bäst på vintern. Sticka till dina barn eller barnbarn, de kommer att bli överlyckliga. De kan då under hösten och våren leka friare med sina händer och ändå hålla händerna varma.

Stickklubb

Varför inte samla ihop dina vänner och ha stickarkvällar, där det stickas olika sorters torgvantar, samtidig som det pratas och dricks kaffe eller te. Då hämtar du och dina vänner även inspiration från varandra på beskrivningar och olika modeller av torgvantar. Lycka till och ha så trevligt!