Mobiltelefoner

Ett korrekt bruk av mobilen

Det finns både lagar och oskrivna regler om hur du ska använda din mobil. Bland annat är det förbjudet att ha den i handen medan du kör. Du kan ringa, spela musik eller göra vad du vill, men du behöver en hållare eller något annat arrangemang. Det är naturligtvis för din egen säkerhet, samt dina medtrafikanter. Sedan finns det andra regler som är mer eller mindre viktiga.

Alla som flyger känner till den där sista pålysningen om att stänga av mobilen. Det mobila nätet kan påverka de elektroniska instrumenten, så det är verkligen något du bör följa. Men ibland är det upp till dig hur du ska använda mobilen. Du får inga böter men det är inte alla som ser så väl på att du måste kolla upp dina sociala medier just då.

Komma undan lagen

Så du får inte ha telefonen i handen, det kan distrahera dig allt för mycket. Därför är det lika bra att satsa på bra tillbehör som gör att du kan utnyttja bilresan till något nyttigt. Många jobbar medan de sitter i bilen, har konferenser eller skriver brev. Det kanske är då du kommer i kapp med kontakten du har med vänner och familj. Eller så är det då du har tid för dig själv. Läs mer om MagSafe här.

Mobilen är viktig för de flesta. Det är där du har dina talböcker, din musik och dina sociala medier. Du kanske skriver all din e-post via telefonen, eller i alla fall så läser du den där. Ofta är den ett måste när du ska till något nytt ställe, för utan en god vägbeskrivning hamnar du säkert fel. Därför vill du ha tillgång till den så gott som hela tiden.

När mobiler inte är tillåtna

Förutom på flygplanen finns det andra tillfällen då du inte kan använda din telefon. Många familjer har bestämt att middagsbordet ska vara fritt från elektroniska enheter. Det är en stund då du vill prata med de andra och inte hålla på med något annat. Vissa tågvagnar är mobilfria, eller rättare sagt tysta. Du kan ha den med dig men inte prata i den. Ibland är det läge att lägga undan din mobiltelefon

Många tycker det borde vara lag på att inte prata i mobilen när du tar offentlig transport. Ibland måste hela bussen lyssna på en konversation som de inte alls är intresserade av. Det är inte mycket du kan göra åt, men en bra påminnelse om att du verkligen hörs. Ett par bra hörlurar kan i alla fall begränsa den musik du spelar. För ett korrekt bruk av mobilen sitter aldrig fel.